Ryžový sirup BIO, 350g
3.80 €
Ryžový sirup je prírodným sladidlom, ktoré vďaka svojmu zloženiu a nižšiemu glykemickému indexu nezaťažuje pankreas. Oproti bežnému cukru neprekysľuje žalúdok (má vyššie pH) a neprispieva k vyplavovaniu niektorých minerálov z ľudského organizmu.
Ryžový sirup BIO je významným zdrojom bielkovín, aminokyselín, vitamínov skupiny B a minerálnych látok. Cenné je najmä zastúpenie esenciálnych aminokyselín, ktoré sa v ryžovom sirupe BIO nachádzajú.Ryžový sirup BIO sa vyrába zložitým technologickým procesom. Ryža sa postupne privádza do špeciálnych zariadení, v ktorých sa nachádzajú obrusovacie komponenty. Vďaka nim sa ryžové zrno pomaly obrusuje a výsledkom je hustá lepkavá tekutina, ktorú nazývame ryžový sirup. Takto pripravený sirup ma špecifické látkové zloženie, pretože sa na jeho prípravu používa celozrnná mierne naklíčená ryža. Môže sa pridávať do rôznych sladkých pokrmov a šalátov. Je dobrou náhradou bieleho cukru.