Fazuľa Adzuki, 400g
2.00 €
Fazuľa Adzuki s jemnou orieškovou chuťou.
V Japonsku sa nazýva „kráľovná fazulí“ a je vhodná pri obličkových ochoreniach. Adzuli obsahuje dostatok bielkovín, fosforu a vápniku. Je vhodná na klíčenie, výborná na reguláciu stolice a na jej zjemnenie v prípade zápchy, taktiež pomáha regulovať menštruáciu. Pri jej príprave nedoporučujeme príliš aromatické a silné dochucovadlá, ktoré by prekryli samotnú chuť adzuki. Je vhodná ako príloha k obilninovým jedlám, ale aj na prípravu hustých polievok.
Návod na prípravu: Doba varenia je rôzna (cca 30-60 minút) a závisí od toho, aké staré je semeno a od dĺžky skladovania. Pri varení nemiešame, stačí len potriasť nádobou. Penu zbierame. Fazuľu solíme až po uvarení.
Zloženie: fazuľa Adzuki.