Raž ozimná, 500g
1.60 €
Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj dnes patrí medzi najdôležitejšie chleboviny.
Zloženie: raž ozimná
Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou.
Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát.
Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.