Špalda lúpaná BIO, 1kg
4.40 €
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou orieškovou chuťou. Dvojitá pleva zrnko lepšie chráni pred nepriaznivými vplyvmi z prostredia. Celé zrná majú vo výžive ľudí nezanedbateľný význam. Vláknina prítomná v obalových vrstvách špaldového zrna podporuje črevnú peristaltiku, pričom odporúčaný príjem je 10 g tejto vlákniny denne. Špalda predstavuje aj zdroj bielkovín. Je stráviteľnejšia ako ostatné obilniny, vhodná je na prípravu šalátov, na nakličovanie ale aj ako závarka do polievok, či príloha k hlavnému jedlu.
Príprava: celé zrná pred varením prepláchnite a namočte do studenej vody asi 12 hodín. Varte sa cca 1/2 hodiny do chrumkava, hodinu pre získanie rozvareného zrna.
Zloženie: pšenica špaldová BIO.