Amarantová múka, 400g
2.00 €
Amarantová múka je vyrobená z rastliny Láskavca. Oproti ostatným obilninám má vysoký obsah bielkovín. Obsahuje aminokyselinu lyzín, ktorá je prospešná pre duševný vývoj detí. Je bohatá na fosfor, horčík, draslík, selén, zinok, mangán, železo a vápnik. Má vplyv na znižovanie cholesterolu v krvi práve vďaka nenasýteným mastným kyselinám, ktoré obsahuje. Je to jedna z najvýživnejších rastlín na svete. Poznali ju už starí Aztékovia a Inkovia. Zrno Amarantu bolo pre nich základnou obilninou. U nás je známa hlavne amarantová múka. Má charakteristickú korenistú a mierne štipľavú chuť. Amarantovú múku je preto dobré používať v kombinácii s inými múkami. Je vhodná na prípravu nekvasených druhov chleba. Ideálnym pomerom pri náhrade za bežnú múku je maximálne 30% amarantovej múky.
TIP: Nesnažte sa nahradiť amarantovú múku 1: 1 bežnej múke. Váš výtvor by bol bez chuti a tvrdý.
Zloženie: 100% amarantová múka.