Pektín, 30g
2.40 €
Nenahraditeľný želirovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre džemy,zaváraniny,mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy apod.
Zloženie: Amidovaný jablčný pektín 100%.
Pektín je lineárny polysacharid kyseliny galakturónovej, jej esteru a jej vápenato-horečnatej soli, ktorý sa podieľa na stavbe niektorých rastlinných pletív. Je to nenahraditeľný želírovací prostriedok s neutrálnou chuťou, ktorý veľmi dobre zahusťuje. Amidovaný jablkový pektín je žltkastý prášok. Pektín je želírovací prostriedok (zahusťovadlo) - nie konzervant, takže nemá vplyv na trvanlivosť zaváranín. Umožňuje len želírovanie pri použití menšieho množstva cukru (pomer ovocia a cukru 2:1 až 3:1).